Kennel Red Starlight
Kennelen

Kennelen

Jeg har et lille seriøst stueopdræt af tollere.

Jeg hedder Charlotte og er 48 år og bor på Sydsjælland med mand og 2 teenager drenge.

Jeg købte min første toller for snart 11 år siden, Nova (Løvmosen’s Red Eleanor). Valget faldt på tolleren, da min mand gerne ville have en hund til jagt og jeg en agilityhund. Jeg er faldet pladask for racen og kunne ikke forestille mig nogen anden race.

Jeg startede mit opdræt med Nova. Nova klarede opgaven som mor fantastisk, hun havde nemt ved at blive drægtig, har haft nemme fødsler og var en fantastisk mor, derudover har hun lavet sunde hunde både i sind og krop. Jeg er blevet mere og mere grebet af opdrætter opgaven som jeg syntes er utrolig spændende og givende.

Jeg har efterhånden lavet en del kuld de 2 første uden kennelmærke, men da jeg blev bidt af at lave hvalpe, tog jeg kennelmærke og beholdt en tæve fra Novas andet kuld Lyra (Athene) og senere en tæve fra Lyra´s kuld Red Starlight´s Devine Elizabeth Taylor (Taylor).

For mig er toller opdrættet en hobby, dette er for mig meget vigtigt for det betyder også at det ikke handler om penge, men om interessen for racen og ønsket om at lave fysisk og mentalt sunde hunde og så gør det ikke noget de også er inden for racestandarden i udseende. Jeg laver derfor kun kuld når tiden er der, jeg vægter socialiseringen højt og hvalpene vokser op i stuen. Jeg følger gerne mit opdræt og har stort set kontakt til alle hvalpe som er født her. Jeg hjælper gerne og arrangerer samtræning eller gåture.

Jeg er meget aktiv i hundesport, min store passion er agility, som jeg dyrker aktivt og starter konkurrencer. Udover agility træner jeg spor og jagt og går på udstillinger både i ind og udland.

Da jeg selv er meget optaget af tollerens arbejdsegenskaber er det også noget af det, jeg vægter højt i mit opdræt. Så skal man købe hund hos Red Starlight´s skal man ville arbejde med sin hund. Jeg er også meget optaget af sundheden i racen, hvilket blandt andet betyder, at køber du hvalp hos mig skal den røntgenfotograferes når den er mellem 12 og 18 mdr.