Kennel Red Starlight
Nova

Nova

DKCH(U) SECH(U) CIE DKKV17 KBHV21 KBHVV21 DKVECH Løvmosen’s Red Eleanor (DK11813/2012)

novasmuk
novasov
nova8
nova bir
nov
nova agility
nova6
previous arrow
next arrow

Nova er min første toller og fra 2012, hun kom, hun så og hun sejrede, jeg kunne nu ikke forestille mig en anden hunderace. Nova har egentlig altid været en nem hund, hun har aldrig ødelagt noget eller skabt de store problemer. Valget faldt på tolleren da jeg ville have en agility hund og min mand en jagthund. Nova og jeg har trænet forskelligt sammen, lidt lydighed i retrieverklubben og da hun fik alderen fortrinsvis agility. Nova har mange fine resultater i agility, men jeg valgte at stoppe da hun rykkede i klasse 2, fordi hun er målt stor og derfor skulle springe 60 cm i klasse 2.

Hun har været med min mand på jagt uden egentlig at være trænet særlig meget til det, men her ligger hendes store passion og hun elsker virkelig at være på jagt. Hun henter naturligt både ænder og gæs, på trods af hendes lille størrelse 44 cm. Efter stop med agility er vi startet med spor og dette ligger også meget naturligt for hende og hun fik meget ros på vores første sporkursus. Da jeg fik Nova havde jeg egentlig ikke tænkt mig at skulle udstille så meget, men da hun klarede sig flot til første udstilling, blev det til mange flere. Hun er gået hen og blevet både dansk, svensk og international udstillings champion. Nova har et fantastisk temperament og er god til mennesker og børn i alle aldre.

Nova er også en selvstændig dame og når vi træner skal der også være noget i det for hende, hun keder sig hurtigt og skal man fastholde hendes interesse, skal man selv være kreativ. Hun lærer utrolig hurtigt og kan masser af tricks. Nova er rolig indendørs og fortsat fuld af energi udendørs. Nova har haft 3 kuld og har fra første færd været en fantastisk mor, hun har fået fine størrelse kuld, har haft nemme hurtige fødsler og passet hvalpene exemplarisk.  

HDADOCDPRACLPCLP1JADDDMDEBUFFCDMCCDDY
NovaA0FriFriFri